סימולציה עירונית | 40123
לקורס זה שתי מטרות:
1. להקנות את הידע התיאורטי והמתודולוגי הנדרש לשם עיצוב מודל עירוני ופירוש תוצאות סימולציה.
2. להקנות את הידע הפרקטי הנדרש לשם תכנות מודל, הרצת סימולציות ויצירת פלטים.
בנין ברמן, 105, קמפוס ע"ש אדמונד י. ספרא בגבעת רם
שלח דואר-אלקטרוני
(email)
הקורס יציג ויממש את העקרונות עליהם מבוססות מערכות מידע גיאוגרפי בקשר ליישומים במדעי הסביבה וגיאולוגיה.חלקו הראשון יעסוק במודל הווקטורי: מבוא למערכות מידע גיאוגרפי, שיטות ייצוג נתונים, עקרונות מסדי נתונים, היטלים ומערכות קואורדינאטות, מקורות נתונים ואופן קליטתם ,מטה-דאטה, עריכה וקידוד, תשאול וניתוח מרחבי של שכבות נתונים, יסודות הכרטוגרפיה והפקת מפות.
בחלקו השני- מודל הנתונים הראסטרי: מבנה נתונים ראסטרי, אלגברה של מפות,סוגי פונקציות: מקומיות, מוקדיות וכלליות, שיטות אינטרפולציה, פונקציות עלות, מודל גבהים ספרתי ותוצריו, אוטומציה של הליכי עבודה-בנית מודלים.
הקורס יציג ויממש את העקרונות עליהם מבוססות מערכות מידע גיאוגרפי בקשר ליישומים מתחומי הגיאורפיה החברתית, כלכלית, הסטורית וסביבתית.רובו יעסוק במודל הווקטורי: מבוא למערכות מידע גיאוגרפי, שיטות ייצוג נתונים, עקרונות מסדי נתונים, היטלים ומערכות קואורדינאטות, מקורות נתונים ואופן קליטתם ,מטה-דאטה, עריכה וקידוד, תשאול וניתוח מרחבי של שכבות נתונים, יסודות הכרטוגרפיה והפקת מפות.
קורס מתקדם המשלב לימוד עיוני של ניתוח עירוני ואזורי עם יישומי GIS באמצעות שימוש ב – ArcGIS. נושאי הלימוד הם:
אינטרקציה מרחבית (מודל הגרביטציה), ניתוח הצמיחה העירונית ובחירת תסריט פיתוח (מודל Tiebout ), תכנון שימושי קרקע תחת אילוצים (מודל Lowry), ניתוח רשתות בהקשר העירוני והאזורי
כל נושא יטופל הן מההיבט העיוני והן מההיבט המעשי. כמו כן, בכל נושא יבוצע תרגיל המתייחס לבעיה תיכנונית –אקטואלית. ביצוע התרגילים יעשה באמצעות ArcGIS תוך שילוב של שימוש בסיסי ב - Excel.
מטרת הקורס הינה להרחיב את תחום הידע של הסטודנטים בטכנולוגיות והמושגים הקשורים לעולם המידע המרחבי: הכרת תהליכים של תכנון וביצוע פרויקט, התאמה לצורכי הלקוח של יישומים, טכנולוגיות ענן, מסדי נתונים, מבנה מערכות מחשוב – טכנולוגיות שרת לקוח, תקשורת נתונים, פורמטים של נתונים ברשת.
הקורס ניתן כחלק מהתכנית הבינלאומית בפקולטה לרפואה בקמפוס עין-כרם ומיועד לאנשי מקצוע בתחום בריאות הציבור עם ניסיון מועט או ללא שימוש במערכות מידע גאוגרפי (GIS). משתתפים יקבלו הדרכה על השימוש בתכנת GIS ומבוא לשימושים הנפוצים בתחום ומקורות מידע זמינים ונגישים.
הכרה של עולם המושגים כפי הוא מוגדר בעולם היישויות של אוטוקאד ויכולת עבודה עצמאית עם התכנה, תוך שילוב עם עולם הממ"ג.
מודל הנתונים הראסטרי: מבנה נתונים ראסטרי, אלגברה של מפות,סוגי פונקציות: מקומיות, מוקדיות וכלליות, שיטות אינטרפולציה, פונקציות עלות, מודל גבהים ספרתי ותוצריו, אוטומציה של הליכי עבודה-בניית מודלים.